dinsdag 28 april 2009

Catch Of The Month April




Iedere maand de laatst aangeschafte hoogstandjes uit de muziekindustrie, die worden verzameld in The Vinyl Review. Samengevat in een overzicht met samples, waarbij de "Catch of the Month!" wordt uitgelicht en voorzien van achtergrondinformatie. Daarnaast is dit item ook iedere maand te horen tijdens de uitzending van The Groove op Merweradio en achteraf terug te lezen in het blog op http://thegroove.hyves.nl!

Catch of the Month! Mark Eteson & Zirenz - The Hymn (Original Mix)

Record info:
no nameArtiest(en): Mark Eteson & Zirenz / Oliver Smith
Titel(s): The Hymn / Restless
Label: Anjunabeats
Release datum: Maart 2009
Bijzonderheden: /

Tracklist:
A Mark Eteson & Zirenz – The Hymn | Luister!
B Oliver Smith – Restless | Luister!

Achtergrond/Review:
Engelsman Mark Eteson bundelt zijn krachten samen met het Engelse zangeresduo Zirenz. Of te wel Bex Hazard en Cat Llewelyn. Plaat is opgepakt door Anjunabeats, het label van Above and Beyond.

ANDERE RELEASES:

* Liluca – Clear Senses | Luister!
* Artento Divini – Deepdown (Original Mix) | Luister!


Tot volgende maand! :coolpeace:

donderdag 9 april 2009

De Plaat En Zijn Verhaal Editie 2


Eindelijk was het weer zo ver, de laatste woensdag van de maand, tijd voor de vaste column in "the Groove", namelijk De Plaat en zijn Verhaal Editie 2.

In het eerste uur in de teaser verklapt dat we dit keer met een arties van doen hebben welke voor velen van ons muziekliefhebbers bekend staat als een icoon, een pionier en visionair, en dan in meerdere opzichten. Mede aanstichter van een (sub)stroming in de dance muziek.

Na het wederom genieten van de muzikale aanbevelingen van Leo Leonadro was het in het tweede uur eindelijk zover.

De artiest van vanavond is geboren op 4 september 1969 in North Wales, UK. In het geboorteregister wordt hij opgenomen als Alexander Paul Coe, voor velen inmiddels beter bekend als DJ Sasha.

Zowel als DJ en producer/remixer heeft deze man zo ongeveer alle credits binnen gesleept die je maar kan bedenken. Een begenadigd en begaafd remixer met o.a. remixes van Orbital, Pet Shop Boys, M People, Mr. Fingers, Inner City, BT, Madonna, Gus Gus, Chemical Brothers, UNKLE, Faithless, Depeche Mode en vele andere artiesten op zijn konto.

Als producer bracht hij zijn eerste plaat in 1992 uit op Deconstruction: Sasha - Higher Ground. Zijn eerste officiele remix in 1990: Evolution - Came Outta Nowhere (Take Me Higher Mix). Reeds in zijn prille producerdagen creerde hij een eigen kenmerkende sound, progressief, fris, en niet direct in een hokje te plaatsen. Deze sound is nu ondergebracht en vooral bekend geworden als de Progressive sound.

Later heeft Sasha vele samenwerkingsverbanden gehad met tal van andere producers, als vaste studiomaatje heeft hij vooral de laatste jaren veel met Charlie May, beter bekend als Spooky, geproduceerd.

Als DJ heeft Sasha begin jaren '90 met name door zijn residentie in The Hacienda een flinke opstap gemaakt in het wereldje. Door deze bekendheid stapte hij later over naar de prestiteuze club Renaissance. Daar vormde hij al snel een vriendschap en DJ-partnership met John Digweed.

Sasha is een van de, zoniet DE, toonaangevende DJ en producer geweest die de stroming Progressive definitief fundament heeft gegeven en volwassen heeft gemaakt in de dancescene. Bovendien heeft hij samen met collega's als John Digweed, Paul Oakenfold, Darren Emerson en Carl Cox afgedwongen en bereikt dat DJ's de popster status hebben verworven, met name eind jaren '90 in de UK liepen zij zij aan zij met de popsterren over de rode loper. Zij waren boegbeeld voor de dancescene en groot voorbeeld voor de nu huidige generatie DJ's. Zij hebben het in beginsel mogelijk gemaakt dat DJ's als Tiesto, Armin van Buuren en Ferry Corsten het aanzien genieten en wereldwijd de sterrenstatus krijgen aangemeten.

Ode aan Sasha dus!

De plaat waar ik vanavond voor heb gekozen is een eigen produktie van Sasha uit 1999. Voor mij een plaat die een blauwdruk is geweest voor de Progressive zoals we deze stroming nu kennen. Tevens voor Sasha een produktie waarmee hij definitief faam in de Progressive Scene heeft verworven en waarvoor hij nu nog wordt geprezen en geadoreerd.

De titel van de plaat is Xpander, van de gelijknamige EP die uitgekomen is op Deconstruction.

Zelf is mij deze plaat aangeprezen door niemand minder dan de vaderlandse techno grootheid Maurits Paardekooper, ja de man die onder andere begin jaren '90 heeft geproduceerd onder de naam van Gateway Experience.

Maurits bezat half jaren '90 tot begin jaren '00 een eigen platenwinkel in Den Haag, "Dischi" genaamd, wat plaat in het Italiaans betekent. De winkel runde hij samen met zijn vriendin en straalde als platenwinkel naast klasse en stijl, huiselijkheid en intimiteit uit en stond met name bekend om zijn grote aanbod van progressieve en kwalitatieve platen. De winkel werd dan ook, naast mijn bescheiden vertoning, veel bezocht door toonaangevende DJ's als Remi, Marcello en Dimitri. Spijtig genoeg moest Maurits, met voor mij onbekende redenen, de winkel sluiten.

Maar goed, terug naar de plaat. Xpander is voor mij een van de platen geweest die mij definitief de Progressive stroming heeft ingetrokken en heeft dus voor mij een muzikale wending bewerkstelligd in mijn zoektocht naar frisse, verassende en vernieuwende platen.

Tijd om te gaan luisteren naar deze prachtige, unieke en memorabele plaat.

Sasha - Xpander

Tot de volgende Plaat en zijn Verhaal.

Easyrider



dinsdag 7 april 2009

Vettig en Morsig #22 door MileZ - Tear The Club Up



Ow, dat is lekker! De nieuwe Vettig en Morsig is in het huis! Ditmaal is Sir Milez degene die de mix in elkaar heeft geplakt en geknipt. Het resultaat mag er zijn! Dat de mannen op de goede weg zijn bleek al uit de toffe t-shirts die ze hadden maar nu is ook het artwork aangepakt!

Voor meer info kijk je op www.vettigenmorsig.nl!

Download!

tracklist:

01. Blackjack - Dead Prez
02. Dj Tittsworth ft. Kid Sister & Pase Rock - WTF
03. Britney Spears - Circus (Diplo remix)
04. Sunship - Almighty Father (Solid Groove Underground Souljah mix)
05. Mr. Oizo - Lambs Anger (Noise Floor Crew's Tribute To Flat Eric remix)
06. Ghislain Poirier ft. MC Zulu - Go Ballistic
07. Young MC - Bust A Move (Diplo remix)
08. James Brown - Papa's Got A Brand New Bag (Dj Eli re-dit)
09. Plump DJs - Shifting Gears (Stanton Warriors remix)
10. Dance With White Girls - Everyones Got To Make A Living
11. Lil Bo Tweak - K Rizzle
12. The BPA ft. David Byrne & Dizzee Rascal - Toe Jam (Stanton Warriors remix)
13. R.Kelly ft. T.I. & T-Pain - I'm A Flirt (Harrison Schaaf remix)
14. Cassius - 99 (Elroy Vanderley's Baldi edit)
15. Yo Majesty - Club Action (Stanton Warriors remix)
16. Heather - I'm Dry (Dolby Anol Hard Knocks mix)
17. Jack Beats & MC Dynamite - What (Boy 8 Bit mix)
18. Chris James & Lee Dearn - Panic At The Bar Mitzvah
19. Fake Blood - Mars vs Blaqstar (Andy George Mash's It Up Innit)
20. Tittsworth - Tear The Club Up 2008
21. Sharkslayer - Fleshlighter
22. Kazey & Bulldog - For Da Real G's (French Fries remix)
23. La Roux - In For The Kill (Hostage remix)
24. Audio Bullys - Flickery Vision (Rusko's Staying Awake remix)
25. Shy Child - Noise Won't Stop (Buraka Som Sistema remix)
26. Lorcan Mak - Gypsybum
27. Hostage - Bring The Music
28. Proxy - Tha Raven (Kazey & Bulldog MPC Reverse mix)
29. The Bloody Beetroots ft. Steve Aoki - Warp
30. Bird Peterson - Zutopong
31. The Scarlet Harlots - Backslash (Raffertie remix)
32. Bar 9 - Malicious Tactics
33. Skream - Fick
34. Shinichi Osawa - Push (Tronik Youth remix)
35. Guns 'N Bombs - Riddle Of Steel
36. Chase & Status - Eastern Jam (High Rankin remix)

woensdag 1 april 2009

The Vinyl Review | Maart


Iedere maand de laatst aangeschafte hoogstandjes uit de muziekindustrie, die worden verzameld in The Vinyl Review. Samengevat in een overzicht met samples, waarbij de "Catch of the Month!" wordt uitgelicht en voorzien van achtergrondinformatie. Daarnaast is dit item ook iedere maand te horen tijdens de uitzending van The Groove op Merweradio en achteraf terug te lezen in het blog op http://thegroove.hyves.nl!


Catch of the Month! Sindre Eide vs. Aimar ft. Layla J - Desert Snow (Heatbeat Remix)


Record info:
no nameArtiest(en): B.E.N. / Sindre Eide vs. Aimar ft. Layla J / Danilo Ercole
Titel(s): Raised / Desert Snow / Wrong Place
Label: Total Digital Recordings
Release datum: Februari 2009
Bijzonderheden: Label Sampler

Tracklist:
A1 B.E.N. – Raised (Peter Martijn Wijnia Remix) | Luister!
A2 B.E.N. – Raised (Danilo Ercole Remix) | Luister!
B1 Sindre Eide vs. Aimar ft. Layla J – Desert Snow (Heatbeat Remix) | Luister!
B2 Danilo Ercole – Wrong Place (Alternative Mix) | Luister!


Achtergrond/Review:
Je pakt het talent Sindre Eide uit Noorwegen en Aimar uit het Verenigd Koninkrijk, voeg er de vocalen aan toe van Layla J, laat de jongens van Heatbeat hun sausje er overheen gieten en een dijk van een plaat is gemaakt! De plaat is naast mij ondertussen ook al getipt door grootheden als Ernesto vs. Bastian, Ferry Corsten, Joop, Tiƫsto en nog vele andere. Hij is gereleased op Total Digital Recordings wat een sublabel is van Fective Records. Een Nederlands label met vele sublabels voor talenten in alle soorten muziekstijlen.



ANDERE RELEASES:

* Toby Emerson – Reflections (Toby Emerson Original Mix) | Luister!
* Sezer Uysal – Respire For Future (Ben Coda Remix) | Luister!


Tot volgende maand!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails