maandag 24 januari 2011

Boef en de Gelogeerde Aap - Wij Zijn



Hip Hop en Dubstep. Een combi waar we van houden. Daarnaast was het eerste album gratis te downloaden van hun site www.boefendegelogeerdeaap.nl waardoor we op een bijzonder publieksvriendelijke manier kennis maakte met deze mannen uit Tilburg. Let op, € 10,- voor 'Vind Ons' had ook een schijntje geweest. Een top album om mee te beginnen en al een aanwijzing dat Boef en de Gelogeerde Aap groot gingen worden.

Het tweede album wordt uitgebracht op Topnotch, het hip hop label van Nederland met namen als Sticks, Rico, Typhoon en A.R.T. dan gaan de verwachtingen natuurlijk omhoog. Afgelopen vrijdag was de release party waarbij alle grote namen uit de Topnotch-stal ook aanwezig waren.

Dat die grote namen aanwezig waren was niet direct een voordeel. Wanneer je Sticks en Rico in je voorprogramma hebt staan dan weet je dat je aan de bak moet en wanneer je album nog niet zo lang uit is zul je het verdomd goed neer moeten zetten.

Tja, wat zullen we er van zeggen. Ze 'killde' het. Hard, harder, hardst! Het publiek was natuurlijk al helemaal los gegaan tijdens het optreden van de 'Fakkelteitgroep' en was er klaar voor om de 013 te slopen. Het duo begon met een track van het eerste album wat er meteen hard in knalde. Daarna was het de beurt aan de nieuwe tracks. 'Wij Zijn' is een fantastische plaat geworden met tracks die je maar een paar keer hoeft te horen. Tracks als 'Echte Helden', 'Goudkoorts' en 'Neem Ze Mee' zijn instant feestknallers.

Live komen de tracks ook prima uit. Boef knalt de beats hard de zaal in (inclusief heerlijk hardcore intermezzo) en De Gelogeerd Aap is prima te verstaan en een uitstekend MC. De toegift is een ultieme eruptie van enthousiasme en dankbaarheid wat dan ook terugkomt van het publiek (inclusief crowdsurf).

Conclusie, deze mannen moeten we sowieso zien op Lowlands en andere festivals deze zomer. Koop het album, waarschuw de buren en draai het volume open. Top!

Check hier nog wat vette foto's.

vrijdag 21 januari 2011

Vinyl leeft!

Met een goed gevoel het weekend in gaan. Hoe kan dat beter dan met dit artikel op www.3voor12.nl. Laten we hopen dat de trend zich doorzet!

'Verkoop vinyl explosief gestegen in 2010!'

maandag 10 januari 2011

Pete Philly - Open Loops


Je muziek gratis weggeven. Volgens 'oude boom' Breukhoven een kansloze missie. Er zijn echter veel artiesten die daar anders over denken. Pete Philly was op zoek naar z'n stijl, vorm en nieuwe flow. Hij wilde experimenteren. Zo ontstond 'Open Loops'. 14 weken lang iedere week een nummer wat je gratis kon downloaden. Het is een heerlijke plaat geworden en ik ga zeker kijken wanneer hij met deze plaat gaat touren. De 14 weken zijn inmiddels voorbij dus je kunt nu in 1 keer het hele album downloaden. Een aanrader!

Check.

zondag 9 januari 2011

Overview

Het was een lekkere week om 2011 te beginnen. Veel mooie dingen die gepost werden op verschillende blogs en die jullie niet onthouden kunnen worden.

Allereerst een mooie lijst met blogs over vinyl. De nummer 1 site is top met mooie foto's en mooie verhalen over de liefde voor vinyl. Thanks to EHPO.

Vergeet ook niet Joost Zijn Onemanband Showorkest te checken.

Soundcloud geeft ons zo vroeg in het jaar ook al een hoop moois. Check de mixen van DJ Brasco en Rob Grey en de kickende remix die Breakdown maakte van een track van Daft Punk!

Daft Punk - Derezzed (Breakdown Remix) by Breakdown

Tech House Dark Red 2010 Dj Brasco by DJ Brasco

RoB gReY 2010-10-31 by Rob Grey

Tot slot een kunststukje van Jamie XX. De man blijft fantastische remixen maken.

zaterdag 1 januari 2011

De allerbeste wensen voor 2011

Zo beginnen we weer een nieuw jaar en zo'n 1e januari is natuurlijk een dag waarop je veel 'beste wensen' krijgt. Van Vinylfanaten krijg je die beste wensen natuurlijk ook en dat niet alleen we plakken er meteen een vooruitblik aan vast. Deze periode is er een van terug- maar zeker ook vooruitkijken. We hebben wat 'visionairen' gevonden die aangeven wat je allemaal kunt verwachten dit komende jaar.

Allereerst kijken we naar de BBC. 'The Sound Of 2011' is een lijst die is gemaakt door 125 muziekexperts. De lijsten die de afgelopen jaren zijn opgesteld bewijzen de goede neus van deze mensen. Check hem hier!. Benieuwd wat we hier in 2011 terug van gaan zien.

Dan is daar Atze de Vrieze keek voor het topblog Eerste Hulp bij Plaatopnamen vooruit en verpakt dit een topverzamelaar. Kijkende naar zijn lijst dan zien we een aantal namen die ook door de BBC wordt genoemd. Het is in ieder geval een fijne verzamelaar. De lijst en de download kun je hier vinden.

Tot slot natuurlijk The Groove. In de laatste uitzending van 2010 werd er uiteraard teruggekeken. In het tweede uur van de show draaiden we nummers van artiesten waar we in 2011 naar uitkijken. Hier kun je de uitzendingen downloaden.

We zijn benieuwd wat 2011 ons gaat brengen. Wanneer we af gaan op bovenstaande lijsten beloofd het in ieder geval veel goeds!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails