zondag 27 februari 2011

De Plaat En Zijn Verhaal Editie 17


Vandaag een artiest welke in de categorie "nieuwe lichting jaren '00" valt. Zijn eerste release bracht hij uit toen hij nog maar 19 jaar oud was, in 2000. Nu dus 30 jaar en binnen zijn muziekgebied inmiddels al een veteraan en een voorbeeld voor een hele nieuw ontstane sub muziekstroming, tevens met een eigen label van wereldfaam.

Zijn naam is James Alexander "Go(o)d"ale Holden.

Zoals gezegd, zijn eerste release Horizons stamt uit 2000, een progressive plaat waarmee hij zich als producer direct op de map zette binnen de progressive, trance en techhouse scene.

In 2003 werd James gevraagd om een mix album te maken voor het label EQ Recordings uit Australiƫ. Hij mocht in de Balance mix serie editie 5 voor zijn rekening nemen. Het resultaat had een schok in positieve zin tot gevolg. Op z''n engels gezegd een " mindblowing" resultaat. De mix was sferisch met een enorme gevoelswaarde, zelfs theatraal te noemen. Vanaf de eerste tot de laatste seconde was de compilatie een kloppend geheel met een vernieuwde sound zoals we die nog niet hadden gehoord. De mixcompliatie was een momentum in de muziekscene. Voor mij staat deze compilatie in mijn persoonlijke top 3 "best mixcompilaties ever". Bescheiden, als de kleine tengere man is, heeft hij slkechts 1 track van eigen hand op de compilatie geplaatst.

Datzelfde jaar startte James zijn eigen platenlabel Border Community, geheel in lijn met de nieuwe sound van zijn mixcompilatie. Kort na de offshoot verscheen de een na de andere release van wereldfaam. Producers als Nathan Fake, Petter, Avus, The MFA, Dexter, Fairmont, Exttawelt en Holden zelf brachten de muziekstroming Progressive vooral voortgekomen uit de Trance stroming naar een nieuw level met meer Techno en Techhouse invloeden. De Minimal sound werd geboren.

De plaat welke ik vanavond heb gekozen is de offshoot van het label, van eigen hand, nl. "A Break In The Clouds". Zoveel andere producties had ik kunnen kiezen van deze man, echter vond ik gezien het momentum in de muziekgeschiedenis deze plaat de beste keuze.

Zelf heb ik James voor het eerst in de Mazzo zien optreden in een DJ-set, samen met zijn maatje Petter. Geweldig om de man als DJ aan het werk te zien. Gepassioneerd, gedreven en geconcentreerd in al zijn bescheidenheid, zowel als verschijning als in omgang. Zo had James er voor gekozen in de opstelling van de DJ-booth om deze basic en down to earth langs de dansvloer te plaatsen. Zo was het mogelijk om als publiek letterlijk naast en bij James te gaan staan. De sfeer werd zo bijna tastbaar en het gevolg was een energetische avond om niet meer te vergeten.

Geniet van de plaat "A Break In The Clouds" van een ongeƫvenaarde artiest, een jongeman met een ongelofelijke focus en drijfveer voor zijn werk en zijn muziek, een topartiest van de "new producers league" van de jaren 2000.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails