dinsdag 1 mei 2012

Skrillex live: Blown Away!


Zaterdag 28 april 2012 ben ik weer eens ouderwets van m'n sokken geblazen door een artiest. Een controversial artiest. Niet door het gebruik van seks of geweld in zijn muziek of clips en ook niet doordat hij regelmatig de kerk tegen hem in het harnas jaagt maar puur door de muziek die hij maakt. Puristen kunnen z'n bloed wel drinken en hij doorbreekt alle hokjes die er zijn. Ik heb het over Skrillex. Een van de hotste DJs/Producers van dit moment.

Via Youtube waren er al beelden door gekomen van zijn show en die zagen er indrukwekkend uit. Dat het echter zo'n supershow zou worden kon ik niet vermoeden. Skrillex staat in zijn eentje op het podium in een hagelwit decor wat gebruikt wordt om fantastische visuals op te mappen. In het midden was ruimte vrijgehouden voor de karakters die via Motion Capture precies dezelfde bewegingen maakten als Skrillex. Samen met een aantal confetti- en rookkanonnen was het een visueel spektakel.

De grootste kracht van Skrillex is (gelukkig) nog zijn muziek. Ongecompliceerde, op effect jagende, keihard pompende dansmuziek. Is het dubstep? Nope. Is het trance? Nope. Is het misschien Bassmuziek? Nope. Skrillex doet leentjebuur bij alle stijlen waar hij mee uit de weg kan. Die combi maakt dat de ene keer er scheurende baslijnen de HMH uit elkaar trekken en dan weer een tranceriff die het publiek tot grote hoogten brengt. De remixen die hij heeft gemaakt vallen inmiddels in de categorie meezingers (Levels, Cinema) en zijn eigen nummers laten de HMH trillen op z'n grondvesten.

Skrillex zal later dit jaar Lowlands afsluiten en een euforische Alpha zal dit optreden misschien wel tot nog grotere hoogten stuwen. Het is zeker een aanrader om Youtube eens af te struinen naar filmpjes van dit optreden.

Hulde!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails