dinsdag 1 september 2009

De Plaat En Zijn Verhaal Editie 6

Vanavond al weer de 6e editie van De Plaat En Zijn Verhaal. Met 5 edities achter de rug vond ik het tijd worden voor een artiest van Neerlandse komaf, oftewel "Hollands Glorie".

De man van avanavond is geboren in Lichtervoorde op 8 december 1967 en heet Tom Holkenborg, voor velen beter bekend als Junkie XL, een ras echte artiest in hart en nieren, en wel van eigen bodem.

Tom startte in 1995 als live-act en kwam in 1997 met zijn debuutalbum "Saturday Teenage Kick". Zijn muziek is een mix van uptempo beats, veelal een energieke mix van rock, bigbeats en chemicals en valt misschien wel het best te vergelijken met de muziek van The Prodigy en The Chemical Brohters.

Als act Junkie XL weet Tom zijn publiek keer op keer weer in vervoering te brengen, zijn muziek valt dan ook bijzonder goed als live act bij het grote publiek.

In de studio, als producer en remixer, is hij ook zeker niet onfortuinlijk. Hij is co-producer van het album Airdrawndagger van Sasha, wat in de electronische muziekwereld als een hoogstandje wordt gezien. Ook de track Obsession op het album van Tiesto "In My Memory" komt van zijn hand.

Wereldwijd heeft Tom met name door zijn remix van "A Little Less Conversation" van Elvis wereldfaam bereikt. Na dit werkje is hij onder andere door The Beatles en Madonna gevraagd om werk van deze artiesten te remixen, wat hij vervolgens heeft geweigerd...

De lijst met artiesten die hij wel remixte liegt er niet om: Coldplay, Sasha, Tiesto, Elvis, Britney Spears, Way Out West, Infusion, Sander Kleinenberg, Sarah McClaghlan, Brian Transeau, UNKLE, Avril Lavigne, Dave Gahan (Depeche Mode), Beastie Boys en vele anderen.

De keus voor een nummer wordt hiermee natuurlijk niet makkelijker. Ik heb gekozen voor een eigen produktie. Dit nummer had op mij veel impact toen ik het voor het eerst live heb gehoord. Het numme ris "Beaty Never Fades" uit 2002.

Gehoord op Quest For Dance, ik meen in 2002 in Ahoy, Rotterdam. De sfeer en de ambiance die Tom daar neerzette was werkelijk fenomenaal. In zijn set draaide hij vele meesterwerkjes die later pas, na vele vinylhuntings, officieel zijn gereleased. Denk aan Breezer en Beaty Never Fades, Infusion - Legacy (Junkie XL Remix), Dave Gahan - Dirty Sticky Floors (Junkie XL Remix), Syntax - Pray.

Kortom een legendarische performance van een nu al legendarische vanderlandse top muzikant!

Geniet van Junkie XL - Beauty Never Fades

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails