vrijdag 1 oktober 2010

Vinylverkoop zit weer in de lift!

Zo aan het begin van het weekend is het checken van de EHPO site vast prik. Op vrijdag is er altijd de 'recap' waarin het nieuws van de week langs komt. Vandaag weer een mooi item over vinyl!

Check het origineel hier!

De elpee zit weer in de lift
Het gaat goed met de verkoop van lp’s. Sinds 2006 is het elk jaar gestegen, van 858.000 in 2006 tot 2,5 miljoen in 2009, zo blijkt uit cijfers van Nielsen Entertainment. Het aandeel digitale muziek is nog steeds veel groter maar de trend is opvallend. Cd's bijvoorbeeld laten over dezelfde periode een daling zien van 18%. De teller bleef in de eerste helft van dit jaar steken op 110,3 miljoen verkochte exemplaren. Digitale formaten zoals mp3 lieten wel een stijging noteren, van 9,2%.
Naast de oudere audiofiel die verknocht is aan het vinyl, wordt ook de groeiende interesse onder jongeren als reden gegeven van de stijging van de platenverkoop. Zij zouden vooral gecharmeerd zjin van de historie, het artwork op de hoes en de extra geschreven informatie. Daarbij leveren platenmaatschappijen tegenwoordig steeds vaker een downloadkaart bij een plaat waarmee ook een digitale versie kan worden gedownload, bijvoorbeeld voor op de iPod. Hoewel we geen recente cijfers hebben, lijkt de trend zich ook voor te doen in Nederland waar in 2009 naar verluidt 35% meer LP's zijn verkocht dan in 2008, het hoogste aantal sinds 2001.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails