maandag 24 januari 2011

Boef en de Gelogeerde Aap - Wij Zijn



Hip Hop en Dubstep. Een combi waar we van houden. Daarnaast was het eerste album gratis te downloaden van hun site www.boefendegelogeerdeaap.nl waardoor we op een bijzonder publieksvriendelijke manier kennis maakte met deze mannen uit Tilburg. Let op, € 10,- voor 'Vind Ons' had ook een schijntje geweest. Een top album om mee te beginnen en al een aanwijzing dat Boef en de Gelogeerde Aap groot gingen worden.

Het tweede album wordt uitgebracht op Topnotch, het hip hop label van Nederland met namen als Sticks, Rico, Typhoon en A.R.T. dan gaan de verwachtingen natuurlijk omhoog. Afgelopen vrijdag was de release party waarbij alle grote namen uit de Topnotch-stal ook aanwezig waren.

Dat die grote namen aanwezig waren was niet direct een voordeel. Wanneer je Sticks en Rico in je voorprogramma hebt staan dan weet je dat je aan de bak moet en wanneer je album nog niet zo lang uit is zul je het verdomd goed neer moeten zetten.

Tja, wat zullen we er van zeggen. Ze 'killde' het. Hard, harder, hardst! Het publiek was natuurlijk al helemaal los gegaan tijdens het optreden van de 'Fakkelteitgroep' en was er klaar voor om de 013 te slopen. Het duo begon met een track van het eerste album wat er meteen hard in knalde. Daarna was het de beurt aan de nieuwe tracks. 'Wij Zijn' is een fantastische plaat geworden met tracks die je maar een paar keer hoeft te horen. Tracks als 'Echte Helden', 'Goudkoorts' en 'Neem Ze Mee' zijn instant feestknallers.

Live komen de tracks ook prima uit. Boef knalt de beats hard de zaal in (inclusief heerlijk hardcore intermezzo) en De Gelogeerd Aap is prima te verstaan en een uitstekend MC. De toegift is een ultieme eruptie van enthousiasme en dankbaarheid wat dan ook terugkomt van het publiek (inclusief crowdsurf).

Conclusie, deze mannen moeten we sowieso zien op Lowlands en andere festivals deze zomer. Koop het album, waarschuw de buren en draai het volume open. Top!

Check hier nog wat vette foto's.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails