zaterdag 30 april 2011

Dance in Hardinxveld

Daar zitten we dan, zaterdagochtend 02:40 en we hebben net de allereerste dansavond in de feesttent in Hardinxveld-Giessendam achter de rug. Ruim 1100 dames en heren gingen los op dampende beats van Merain, Leo Leandro, The Blender Act, Vigro, Easyrider en DJ Tony Star met z'n mc Matsoe Matsoe.

Jarenlang heerste de skihut in de feesttent en nu was er een hele avond niets anders te horen dan elektronische dansmuziek. Hoe kijk je dan terug op zo'n avond. In het begin van de avond ben je nog huiverig voor de reactie van het publiek. Gaan ze het wel leuk vinden, gaat er gedanst worden en hoeveel mensen zijn er überhaupt. Niets is echter minder waar. 1100 mensen weten de weg naar de tent te vinden. Merain en Leo Leandro openen met een heerlijke set waarbij nieuwe tunes en klassiekers hand in hand gaan. 'Punk' van Ferry Corsten in de remix is mijn persoonlijke hoogtepunt. Ze sluiten af in een zeer goed gevulde tent die enthousiast reageert! Daar draai je voor.

Daarna, The Blenderact, eerlijk is eerlijk, mijn grote blindspot voor het begin van deze avond. Ik was erg benieuwd wat die jongens gingen doen. Na een voorzichtig begin gooiden ze alle remmen los en braken de tent af. Een tent die ook volop meedeed en de diepe shit van deze gasten (geef toe, dubstep in de tent?) gewoon trok. Hulde, hulde, hulde.

Daarna de ster van de avond. DJ Tony Star a.k.a. Sterretje die zijn maatje Matsoe Matsoe had meegenomen. De mannen kunnen een feestje bouwen. Ze weten het publiek te bespelen en ze weten dat ze met hun kop op tv zijn geweest. Complimenten.

Wij mochten afsluiten. Toen die Tony opkwam en zei dat hij 90 minuten ging draaien en er dus maar 30 minuten voor ons overbleven was ik wel een beetje zuur. Uiteindelijk hebben we 5 minuten van hem gepikt en zijn we 5 minuutjes langer doorgegaan. Wat een kick zeg draaien voor zoveel mensen. Na de laatste plaat van de Haagse heren zag je een gedeelte van het publiek naar achteren gaan maar daar kwam dan ook een gedeelte voor terug. De oude garde wist wat we gingen doen en dat hebben we dan ook gedaan. Ouwe knallers, wat nieuwer spul. Het was echt een topavond en wat gaat het snel die tijd.

Dan de conclusie: jaren geleden zijn we al bezig geweest om een echte dansavond in de feesttent te organiseren. Toen kwam het er niet van. Nu wel en ik denk dat we met z'n allen trots mogen zijn op het resultaat. Een diverse avond, met veel goede muziek en heel veel goede reacties. Hopelijk pakt de organisatie het op en mogen we volgend jaar weer een mooie avond neerzetten.

Dit pakken ze in ieder geval niet meer af!

Iedereen die er was: Bedankt!

1 opmerking:

Hugo Peursem zei

Mart, mooi verhaal. Door omstandigheden konden wij er niet bij zijn. Maar volgende jaar......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails