maandag 4 april 2011

De kracht van live.


Live optredens, ik hou er van! Je favoriete artiesten live bezig zien, de nummers spelen waar je helemaal weg van bent en die nummers dan zoveel energie mee geven dat ze nog beter worden. Artiesten die spelen voor hun leven, iedere keer weer, en zo het publiek betoveren en de avond van hun leven geven. Uiteraard kan een artiest ook een keer een mindere avond hebben. We stappen allemaal wel eens met ons verkeerde been uit bed, ontvangen op het verkeerde moment een brief van de belastingdienst of zakken een avond door. Tja, dan kan een performance niet dat zijn wat je fans er van verwachten.

Gelukkig heb ik zelden een optreden meegemaakt waarbij ik het gevoel had dat de artiest van dienst er geen zin in had. Of dat gisterenavond wel het geval was weet ik niet. Raekwon The Chef kwam naar Nederland. We hadden in de mooie 013 in Tilburg al Method Man en KRS-One gezien en nu kwam er weer een legende.

Maar ja, The Chef blijkt live een aanfluiting. Hij had een dj bij zich die de dag er voor twee nieuwe geluidseffecten had gevonden in z'n laptop, hij had een crew bij zich die zich drukker maakte of hun glas nog wel vol zat dan om de show en de mc die Raekwon had meegenomen was gewoon een prutser.

Dan The Chef zelf, hij trok het niet. De nummers duurde maximaal twee minuten, hij begon met het oude werk en kreeg daar wel een beetje sfeer mee maar werken deed het niet. Vooral ook niet omdat zijn vriend de DJ er af en toe een andere (wacke) beat in gooide. Na de knallers was het dan ook op. Zijn laatste plaat is zeker niet slecht maar Raekwon is een dode boom. Toen hij vroeg wie zijn vorige plaat had gekocht bleef het angstig stil in de zaal en werd hij zelfs boos. Gast, wees blij dat er überhaupt mensen naar je show komen. Daarna ging het alleen maar bergafwaarts, geen nummer werd helemaal afgemaakt, matige raps, geen energie en veel geouwehoer.

Conclusie, de man moet je op cd luisteren en wanneer hij live bij je in de buurt komt dan moet je dat maar ter kennisgeving aannemen. Jammer.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails