zaterdag 27 juni 2009

The Vinyl Review | Juni


edere maand de laatst aangeschafte hoogstandjes uit de muziekindustrie, die worden verzameld in The Vinyl Review. Samengevat in een overzicht met samples, waarbij de "Catch of the Month!" wordt uitgelicht en voorzien van achtergrondinformatie. Daarnaast is dit item ook iedere maand te horen tijdens de uitzending van The Groove op Merweradio!

Catch of the Month! Sindre Eide – Essentia (Original Mix)

Record info:
Artiest(en): Sindre Eide / JPL / Estiva / Hokkaido ft. Ange
Titel(s): Essentia / Lighthouses & Shorelines / Les Fleurs / Hear To Stay
Label: Enhanced
Release datum: Mei 2009
Bijzonderheden: Label sampler

Tracklist:
A1 Sindre Eide – Essentia | Luister!
A2 JPL – Lighthouses & Shorelines | Luister!
B1 Estiva – Les Fleurs | Luister!
B2 Hokkaido ft. Ange – Here To Stay (MoodFreak Remix) | Luister!

Achtergrond/Review:
Sindre Eide is al eens eerder getipt in de Catch of the Month. Namelijk in die van maart toen hij samen met Aimar en Layla J de klapper Desert Snow uitbracht. Deze plaat werd toen getipt in de Heatbeat Remix. Nu is de Noorse producer terug met Essentia. De jonge knaap, net 18 geworden, kreeg het voor elkaar om op zijn 15e al een deal te sluiten met Enhanced Recordings en op dit label is de sampler uitgebracht waar Essentia op terug te vinden is.



ANDERE RELEASES:

* Art Of Trance – Madagascar (Richard Durant Remix) | Luister!
* Cressida – Onyric (Stoneface & Terminal Remix) | Luister!

Tot volgende maand!

vrijdag 26 juni 2009

Rest In Peace Michael!

Hij is dood. Ongelooflijk. Mijn held. Hier de allervetste, allergaafste en allerbeste Michael Jackson song ooit. Er zijn er natuurlijk veel meer maar dit is mijn nummer. Never Forget!

maandag 22 juni 2009

Vettig en Morsig #24 door Spektral - Stardust Odyssey


Jawel! Het is altijd weer fijn wanneer de mannen van de Vettig en Morisg Crew met een nieuw deel komen en ditmaal is het Spektral die de eer heeft om te blazen. Enjoy!

Download!

01. Yuksek - Extraball (YALL Remix)
02. Shook - #2
03. Bloc Party - Ares (Villains Remix)
04. Just A Band - In Anima Vili
05. Chewy Chocolate Cookies - It Was Only A Kiss
06. Bag Raiders - Turbo Love (Shinichi Osawa Remix)
07. 80kidz - This Is My Shit
08. Joe & Will Ask - Claymore
09. Redail - Valkyrie
10. Feadz - Age 21
11. Ultravid - Blast Yo!
12. Zombie Nation - Forza (Fukkk Offf Remix)
13. Shadow Dancer - Soap
14. Fukkk Offf - Rock Paper Scissors
15. Aerotronic - Ignition
16. The Bloody Beetroots ft Steve Aoki - Warp 1.9
17. Samantha Fu - Theme From Discotheque (Intro)
18. GOOFYRA:SKL! - Funky Shit
19. Birdy Nam Nam - The Parachute Ending.

CC-Mixtape #6 Vigro Presents Back To The Drie Snoeken


Voor het forum waar ik regelmatig op zit heb ik meegedaan met de Mixtape serie. Zie hieronder het resultaat :).

Clubcharts Mixtape serie, editie nummer 6 en ik heb de eer om de mixtape in elkaar te zetten. Ik ben eerst eens gaan kijken hoe ik mijn tape wilde vullen. Ik heb besloten om in mijn mixtape 'De Drie Snoeken' centraal te zetten. Ik kom uit Hardinxveld-Giessendam, een dorp in de Alblasserwaard. Er is hier niet veel te beleven maar jarenlang was er hier een tent genaamd 'De Drie Snoeken'. Iedereen noemde de tent overigens 'Koos' naar de eigenaar. Het mooie aan deze tent was dat het een café en een discotheek was. Boven was het café waar vooral gezellige muziek werd gedraaid en waar de mensen de hele avond op het biljart stonden mee te lallen. De disco was uiteraard waar het mij altijd om ging. In die tijd draaiden daar 2 jongens (waaronder Easyrider van dit forum) de meest vette muziek uit de omgeving. Normaal gesproken moest je om goede dansmuziek te horen naar de stad toe maar wij hadden onze eigen hippe club op fietsafstand. Wanneer ik niet op de dansvloer stond dan was ik altijd achter de dj-booth te vinden om te kijken welke platen ze draaiden. Iedere week ging het dak eraf en mensen kwamen van heinde en verre iedere zaterdag naar 'De Drie Snoeken'. Later ben ik daar ook in het weekend gaan werken en zo ben ik goed bevriend geraakt met de jongens die daar draaide. Ze speelden altijd de vetste platen door. Helaas heb ik zelf nooit kunnen draaien in 'De Drie Snoeken'. Het pand stond op een dijk en door de dijkverzwaring waren de muren gaan scheuren. Het pand moest worden gesloopt en zo kwam er een einde aan de legende. We hebben nog wel een aantal feesten daar georganiseerd en zelfs een cd uitgebracht voor de vast liefhebbers. Die cd kun je hierboven dan ook vinden.

Download!


1. Jack
Dit was de acapella die veel in 'De Drie Snoeken' werd gebruikt. We hebben deze acapella ook gebruikt om de cd te openen. Het blijft een vette speech.

2. Sound Design - Happiness [Lube]
Er werd veel lekkere dansmuziek gedraaid in 'De Drie Snoeken' en dan bedoel ik melodieuze clubmuziek waar iedereen lekker op kan dansen. De heren dj's hadden altijd een neus voor clubhits zoals deze en er werden ook heel veel mash-ups en bootlegs gedraaid.

3. Eddie Amador - Rise (Jason Jinx Joystick Remix) [Yoshitoshi Recordings]
Zo heerlijk funky en een plaat die de tent al vroeg op de avond kon laten swingen. De preacher die er doorheen zit en de catchy vocaal doen de rest. Topper.

4. Tom Wilson - Techno Cat (Dance Like Your Dad Mix) [ZYX Music]
Deze plaat kon zowel de disco als het café los laten gaan. Zo kon het zijn dat je deze plaat 2 keer op een avond langs hoorde komen. 1 keer terwijl je met je zatte hoofd op het biljart stond en 1 keer terwijl je los stond te gaan in de disco. Deed het altijd goed.

5. Aphrodite - Style From The Darkside [Aphrodite Recordings]
Voor uitstapjes waren ze in 'De Drie Snoeken' niet bang. Hide U van Kosheen werd al heel erg snel opgepikt maar ook deze van Aphrodite deed het goed. Heerlijk drum & bass!

6. Tone King - Pneu (Housetrap Remix) [Clockwork Recordings]
Al snel had ik door dat de hardere dansmuziek mijn voorkeur had. Toen deze plaat langs kwam ben ik dan ook als een speer naar de booth gehold om te vragen wat het was. De climax zorgde er altijd voor dat de handjes de lucht in gingen.

7. Mauro Picotto - Verdi [BXR UK]
Vriend Picotto mag hier niet ontbreken. De smerige baslijn zorgde er voor dat de glazen van de bar trilde en samen met 'When I Rock' van Thomas Schumacher was dit een beuk en scheur plaatje

8. Mephisto - Euphemia (Perceval Mix) [Not On Label (KE Series)]
We hebben altijd veel 'Oldschool' avondje georganiseerd in 'De Drie Snoeken' deze plaat was dan vast prik. Vooral met de vocalen werd er altijd veel gespeeld. Heerlijk!

9. D.H.S. - House Of God (Beatbox intro + Unholy Mix) [X-Energy Records]
Het 'Oldschool' nummer van 'De Drie Snoeken' voor mij. In deze volgorde werd de plaat ook altijd gedraaid. Iedereen los op 'The House Of God'. Prima plaat ook voor een dorp uit 'The Bible Belt' ;)

10. Apotheosis - O Fortuna (Apocalypse Chorus Mix) [Radikal Records]
De heren dj's zijn nooit echt fan geweest van het hardere beukwerk. Wij hadden op een avondje echter een keer een gebrand cdtje bij ons en vroegen of ze dit nummer wilde draaien. Dat de plaat die avond 5 keer de tent op zijn kop zette was natuurlijk briljant. Het toont ook de sfeer van de club. Als je wat wilde horen kon je het altijd vragen. Dit nummer zal daardoor altijd speciaal blijven.

11. Laurent Garnier - The Sound Of The Big Babou [F Communications]
Deze plaat is vaak als laatste plaat gedraaid. Niet echt makkelijk maar omdat hij vaak langs kwam herkende mensen hem en begonnen ze de plaat te herkennen en te waarderen. Ik weet nog hoe 1 van de dj's mij uitlegde waar deze plaat nou eigenlijk over ging. Ik zie hem nog The Big Babou nadoen, hilarisch!

12. Mythe - Heart Over Mind [Atom Records]
Dé afsluiter. Geen ram-plaat meer heerlijk melodieuze trance met een volle bas. Iedereen kende deze plaat en het betekende helaas ook vaak dat de avond was afgelopen.

zondag 14 juni 2009

De Plaat En Zijn Verhaal Editie 4



Teaser 1e uur: vanavond als gastcolumnist Gerben Vos. De formatie van vanavond heeft vooral furore gemaakt door hun vooruitstrevende live optredens eind jaren ‘ 90 op festivals wereldwijd.

De Formatie:
De broers Paul en Phil Hartnoll (g.b. 1964 en 1968) opgegroeid in Sevenoaks, Kent, UK, starten in 1989 de formatie Orbital met al direct hun 1e en all-time classic track “Chime” die in de UK in het voorjaar van 1990 in de britse Top 20 belandt. De track is gemaakt door gebruik te maken in hun garage van hun vaders 4-sporen recorder, de track werd direct als master op cassette opgenomen.
De broers hebben in de loop van de jaren ‘90 naast hun eigenzinnig techno georiënteerd geproduceerde tracks met name bekendheid verworven door hun “live acts”. Deze acts werden door een breed publiek gedragen. Naast o.a. Underworld en Faithless is Orbital een van de formaties die er voor hebben gezorgd dat halverwege de jaren ’90 steeds meer electronisch georiënteerde bands en formaties populariteit wonnen bij het grote publiek op de grote festivals met het gevolg dat electronische live muziek steeds vaker een onmisbaar onderdeel ging uitmaken bij de line-ups van de vanuit origine traditionele popfestivals.

De plaat:
De track van Orbital die wij hebben gekozen heet “Halcyon” in de “live” uitvoering. De track is vernoemd naar een slaappil / tranquillizer. In de track zijn de vocale samples verwerkt van Opus III – It’s a fine day. Met name in de live uitvoering zijn samples en passages gebruikt die niet als single op plaat of CD zijn uitgebracht. Met name deze track weerspiegelt het brede muzikale spectrum waarin de heren produceren. De melodieuze gelatenheid, de puurheid en emotie die de track uitstralen zijn representatief voor het werk van Orbital.
Helaas hebben de heren in 2004 besloten om hun samenwerking te verbreken. Hun laatste track die ze samen hebben gemaakt is “One Perfect Sunrise”.
Het positieve nieuws is dat de heren aangekondigd hebben om deze zomer en najaar een reunion tour te gaan doen, en nou maar hopen dat ze ook naar NL komen.

Onze ervaring met Orbital live gaat al weer terug naar 1999. Het was eind mei en Gerben en ik hadden kaartjes gekocht voor het "Drum Rhythm Festival" wat in Amsterdam werd gehouden op het Westergasfabriek terrein. Een brede line-up met live optredens van bands/formaties en bekende internationale DJ's. Namen als Carl Craig, Kevin Saunderson, DJ Remy, Lamb, Urban Dance Squad, The Postmen en dus ook Orbital. Voor ons als Alblasserwaardse Polder Jochies was dit voor toen wel iets speciaals om naar uit te kijken. 's avond gingen we dan ook samen met de trein naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen begonnen we aan de wandeling naar het Westergasfabriek terrein. Al snel liepen we mee in de bonte stoet met partymensen. Eenmaal aangekomen op het terrein wisten we niet wat we zagen. Het publiek was al in grote drommen toegestroomd en bestond uit een bonte mix van extravagante, excentrieke, uitgedoste en soms halfnaakte partypeople. Wij keken dus ons ogen uit. Na een poosje op het terrein te hebben rondgelopen en hier en daar s ff hebben geluisterd besloten we om terug te gaan naar de grote tent waar Kevin Suanderson was begonnen te draaien. Een energieke techno set met zo nu en dan een voor ons bekende plaat zoals Donna Summer- I Feel Love en 69 - Jam The Box. De sfeer bij het publiek zat er al goed in en ook wij voelden ons prima thuis en ervaarden het ware festivalgevoel. Na de laatste plaat van Kevin werd de tent vol rook gezet en was het moment aangebroken voor de heren van Orbital. Na een sferische en mysterieuze intro kondigden de mannen zich optisch aan door de 2 (zak)lampjes op hun hoofden te laten branden, een uiterlijk kenmerk waar de heren inmiddels op de festivals bekend mee waren geworden. Een fantastisch gezicht om te zien hoe zij beiden opgingen in hun eigen symphonie van energieke en melancholische techno. De manier waarop zij het publiek bespeelden, meevoeren, en later in extase brachten was werkelijk uniek en een hele intieme ervaring. Werkelijk het gehele publiek ging als 1 samengeklonterde massa op in de muziek. We werden simpelweg meegezogen en volledig overdonderd. Het "WOW" gevoel was zelden zo intens beleefd. Leve de festivals! en de live optredens! en dank aan Orbital! voor de formidabele performance die zij ten gehore hebben gebracht, die hete zomer in 1999 in Amsterdam.

Tot zover de 4e editie van de Plaat En Zijn Verhaal, met dank aan Gerben voor zijn optreden als "gast" columnist.

Easyrider


dinsdag 9 juni 2009

Showtek's Essential Mix


Op dit moment ben ik zo rustig aan alle Essential Mixes van BBC 1 aan het binnen hengelen. Een genot want er is geen enkele radioshow waar iedere week zoveel goede muziek wordt gedraaid (op The Groove na uiteraard ;)). Het zijn de allerbeste dj's ter wereld, die de allerbeste platen draaien en meestal maken ze er nog iets speciaal van ook. Ik was dan ook zeer verbaasd toen ik de naam Showtek langs zag komen in de lijst van artiesten. Op 7 maart 2009 was er een Harddance special en op de Harddance Awards waren de mannen van Showtek verkozen tot beste Hardstyle dj's. Nu is mijn kennis van Hardstyle niet meer zo heel actueel maar een setje als dit kan ik altijd waarderen. Dat verandering van spijs niet altijd doet eten kun je echter terugvinden in de comments op deze set op de website van Radio 1 (zie hier). Ik kan me heel erg goed voorstellen dat een Essential Mix van Showtek in minder goede aarde valt wanneer je Carl Cox, Laurent Garnier en Joris Voorn gewend bent. Toch een grote big up voor Radio 1 om deze set als Essential Mix uit te zenden. Heerlijk om weer eens stuiterend door de huiskamer te gaan :).

Download!

Showtek ‘Hold Us Back’ (Dutch Master Works)
DJ Isaac ‘Sound Of The Underground’
Showtek ‘Apologise’ (Dutch Master Works)
Lowriders ‘Don’t Get Back’ (Dutch Master Works)
Showtek ‘Here We ****ing Go’ (Dutch Master Works)
Showtek ‘Party Lover’ (Dutch Master Works)
Southstylers ‘Jazeker’ (Fusion)
Abyss & Judge ‘Unify’ (Dutch Master Works)
Showtek ‘Black’ (Dutch Master Works)
Showtek ‘FTS’ (Dutch Master Works)

vrijdag 5 juni 2009

Leo Leandro's The Vinyl Review | Mei


Iedere maand de laatst aangeschafte hoogstandjes uit de muziekindustrie, die worden verzameld in The Vinyl Review. Samengevat in een overzicht met samples, waarbij de "Catch of the Month!" wordt uitgelicht en voorzien van achtergrondinformatie. Daarnaast is dit item ook iedere maand te horen tijdens de uitzending van The Groove op Merweradio en achteraf terug te lezen in het blog op http://thegroove.hyves.nl!

Catch of the Month! Marcus Schössow - From My Heart (Dub Mix)

Record info:
no nameArtiest(en): Marcus Schössow / Kamui
Titel(s): From My Heart / Exceed
Label: Tone Diary
Release datum: April 2009
Bijzonderheden: /



Tracklist:
A1 Marcus Schössow – From My Heart (Original Mix) | Luister!
A2 Marcus Schössow – From My Heart (Dub Mix) | Luister!
B Kamui – Exceed (Original Mix) | Luister!

Achtergrond/Review:
De Zweedse producer en DJ Marcus Schössow brengt met From My Heart eindelijk weer eens een plaat uit op vinyl… en wat voor één! Normaal zijn namelijk de releases van deze man alleen digitaal te verkrijgen. Uitgebracht op zijn eigen label Tone Diary, wat een onderdeel is van het bekende Nederlande label Spinnin’ Records.

ANDERE RELEASES:

* Da Others – Viva La Vida! (Unplugged Mix) | Luister!
* DeadMau5 ft. Kaskade – I Remember (Extended version) | Luister!
* Bootek 38 (Daft Punk – Around The World) | Luister!


Tot volgende maand!

donderdag 4 juni 2009

Flinke Namen - Kunst & Vliegwerk


Het is alweer een tijdje geleden dat er een vette Nederlandse hiphop mixtape was te vinden op dit blog maar hier is er weer eentje om in te lijsten. De Flinke Namen tekenen ditmaal voor de tape die hun album zeker gaat promoten. Check hem hier!

01. Flinke Namen - De Nieuwste (4:41)
02. Flinke Namen - Kunst & Vliegwerk met Gers (4:30)
03. Flinke Namen - O (3:25)
04. Flinke Namen - Onderweg (4:07)
05. Flinke Namen - Riggs & Murthaugh met Extince (3:33)
06. Flinke Namen - Geen Zorgen (2:10)
07. Flinke Namen - Met Jou (Dansen Deel I) met Benny Sings (2:43)
08. Flinke Namen - Champion Sound met Jayh (3:21)
09. Flinke Namen - Rol Je Raam Remix met Extince & Dio (3:47)
10. Flinke Namen - Deze Stad met Sjaak (4:14)
11. Flinke Namen - Rock The Boat met Faberyayo (4:14)
12. Flinke Namen - Tis Niet Erg met Anna Drijver (1:36)
13. Flinke Namen - Dansen Deel II met Q.S.S. (3:16)
14. Flinke Namen - Voor Het Eerst met The Opposites (3:49)
15. Flinke Namen - Hotel FN (3:29)
16. Flinke Namen - Oncontroleerbare Shit (3:20)
17. Flinke Namen - Geeft Niet Als Je Tript met Zwart Licht (3:15)
18. Flinke Namen - De Schepping met Sjaak (3:38)
19. Flinke Namen - Voor Altijd (3:29)
20. Flinke Namen - We Want More (4:17)
21. Flinke Namen - Beter Weten met Big2 (3:07)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails