dinsdag 29 juni 2010

De Plaat En Zijn Verhaal Editie 10

Vanavond hebben we Hollandse Glorie op het menu staan.

Onze artiest is geboren op 17 juni 1968 in Den Haag en heet Ramon Roelofs.

In zijn jeugdjaren ging schoolgaan maar moeizaam voor Ramon, zijn interesse lag bij muziek en niet bij leren. Wel wilde hij elektricien worden, dus uiteindelijk met enkele stuiptrekkende bewegingen kreeg hij het toch voor elkaar om zijn school af te ronden. Echter om elektricien te worden moest hij de MTS gaan volgen, helaas hij haakte voortijdig af, muziek draaien met zijn eigen drive-in show vond hij nu eenmaal leuker. Na 2 jaar tekende hij bij de marine en voer op de Hare Majesteit Tromp, tijdens diesnt lukte het hem toch om zijn opleiding voor elektricien af te ronden en slaagde. Echter bleef de muziek aan hem trekken en zodoende brak hij met de marine. In de weekenden kon Ramon vast gaan draaien in de discotheek "De Marathon" in Den Haag en kwam zo in aanraking met de house muziek. Vanaf toen ging het snel voor Ramon, al zijn geld ging op aan platen kopen en muziekinstrumenten.

Zijn eerste plaat tekende hij bij Tink! Records uit Amsterdam, zijn 2e release als RJ's Rule met Rave This Nation uit 1991 werd een hit in maar liefst 22 landen. Mede hierom werd Ramon gevraagd om op het feest Rave The City te komen draaien. Voor de themesong van Rave The City 3 mocht hij de track niet onder zijn eigen naam uitbrengen dus werd gereleased onder de naam Charly Lownoise, de naam die hij nu nog steeds gebruikt. "Speed City" werd een grote hit in Europa en Ramon kreeg internationale bekendheid als Charly Lownoise. Vanuit dit succes werd Ramon gevraagd om op Mallorca te komen draaien. Na 6 weken kwam hij terug naar Nederland en op de reunion party leerde hij Theo Nabuurs alias Mental Theo kennen.

Beide heren besloten om samen te gaan produceren en brachten hun platen uit op hun eigen label "Simple Symphonys". De eerste releases waren met name mellow en clubhouse van aard. Latere releases werden meer uptempo en harder, maar nog wel binnen het predicaat mellow en clubhouse. Aliasen die zij gebruikten op dit label waren Ramon & Theo en Fluxland. Vrij snel na deze spin-off gingen de heren wederom een stapje meer uptempo en harder en kwamen uiteindelijk al snel uit bij de gabber en happy hardcore uit waarin de heren zeer succesvol en fortuinlijk opereerden.

De track die ik heb gekozen is uitgekomen op Silly Symphonys onder de monniker Fluxland. Overwegend geproduceerd door Ramon maar wel met een dankwoord aan Theo op het label vermeld. De track heet overigens Fluxland.

Ikzelf kocht deze plaat toen hij oorspronkelijk uitkwam, in Midtown Dordrecht en heb m zelf veel gedraaid in de Kameleon. Een perfecte plaat om een set te beginnen of om af te bouwen. Grappig was te zien dat deze plaat ook altijd zeer goed gewaardeerd werd bij het overwegend gabber en happy hardcore georiƫnteerde publiek!

De plaat is subliem qua opbouw en sfeer en klimt op haar manier naar een climax maar blijft al met al geraffineerd en ingetogen klinken, knap!

Geniet van deze vroege voorloper van 2 overbekende hardcore producers van Neerlandse bodem.



Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails