dinsdag 29 juni 2010

De Plaat En Zijn Verhaal Editie 11

De artiest in deze editie is geboren op 20 februari 1963 in Cheshire, Engeland, zijn naam is Ian George Brown. In zijn jeugd raakt Ian zwaar geinspireerd door de punk scene, oa. door The Sexpistols, Sid Vicious in het bijzonder gaven hem zijn roots voor zijn muziek.

1985, Manchester, Ian start met Pete Garner, John Squire en Alan Wren een bandje en de Stone Roses waren geboren. Helaas voor de vele schare fans, van de tegenwoordig als Indierock of Britpop bestempelde stijl van muziek, ging de band in oktober 1996, 11 jaar later na haar oprichting, ter ziele. Ian startte hierna een solo carriere in 1998 met een keurmerk van eigenzinnige muziekstijlen als britpop, neorock, synthpop, indierock en leftfield. In 2001 kwam zijn album Music Of The Spheres uit met de openingstrack F.E.A.R.

De remix welke ik vanavond van dit nummer ga draaien is van UNKLE alias James Lavelle. Deze muzikale duizendpoot wil ik in een andere Plaat En Zijn Verhaal zijn welverdiende credits geven als artiest.

De betreffende remix van UNKLE werd al snel na zijn release opgepikt door de grote DJ's en in menig live set op de grote festivals en dancefeesten gedraaid. In de sets van Tiesto, Marco V en Paul Oakenfold kwam de plaat veelvuldig voor.

In 2002 toen het remix album Remixes Of The Spheres uitkwam stond ik plaatjes te luisteren in Eindhoven in mijn toen geliefde en favoriete platenzaak Rare Records. De plaat werd me getipt en ik werd na het lusiteren van het album in twijfel gebracht, met name vanwege het feit dat het album voor mij een nogal bonte verzameling van experimenteel getinte tracks was, welke ik minder goed als draaimateriaal kon gebruiken die tijd. F.E.A.R. daar en tegen was voor mij een track met zoveel dramatiek en melanchologie in zich dat ik uitendelijk besloot de dubbelaar aan te schaffen, waar ik tot op de dag van vandaag uiteraard geen moment spijt van heb.

Geniet van deze unieke, zichzelf overtreffende plaat als product van aan de ene kant een groot artiest en aan de andere kant een fenomenaal remixer.

De Plaat En Zijn Verhaal Editie 10

Vanavond hebben we Hollandse Glorie op het menu staan.

Onze artiest is geboren op 17 juni 1968 in Den Haag en heet Ramon Roelofs.

In zijn jeugdjaren ging schoolgaan maar moeizaam voor Ramon, zijn interesse lag bij muziek en niet bij leren. Wel wilde hij elektricien worden, dus uiteindelijk met enkele stuiptrekkende bewegingen kreeg hij het toch voor elkaar om zijn school af te ronden. Echter om elektricien te worden moest hij de MTS gaan volgen, helaas hij haakte voortijdig af, muziek draaien met zijn eigen drive-in show vond hij nu eenmaal leuker. Na 2 jaar tekende hij bij de marine en voer op de Hare Majesteit Tromp, tijdens diesnt lukte het hem toch om zijn opleiding voor elektricien af te ronden en slaagde. Echter bleef de muziek aan hem trekken en zodoende brak hij met de marine. In de weekenden kon Ramon vast gaan draaien in de discotheek "De Marathon" in Den Haag en kwam zo in aanraking met de house muziek. Vanaf toen ging het snel voor Ramon, al zijn geld ging op aan platen kopen en muziekinstrumenten.

Zijn eerste plaat tekende hij bij Tink! Records uit Amsterdam, zijn 2e release als RJ's Rule met Rave This Nation uit 1991 werd een hit in maar liefst 22 landen. Mede hierom werd Ramon gevraagd om op het feest Rave The City te komen draaien. Voor de themesong van Rave The City 3 mocht hij de track niet onder zijn eigen naam uitbrengen dus werd gereleased onder de naam Charly Lownoise, de naam die hij nu nog steeds gebruikt. "Speed City" werd een grote hit in Europa en Ramon kreeg internationale bekendheid als Charly Lownoise. Vanuit dit succes werd Ramon gevraagd om op Mallorca te komen draaien. Na 6 weken kwam hij terug naar Nederland en op de reunion party leerde hij Theo Nabuurs alias Mental Theo kennen.

Beide heren besloten om samen te gaan produceren en brachten hun platen uit op hun eigen label "Simple Symphonys". De eerste releases waren met name mellow en clubhouse van aard. Latere releases werden meer uptempo en harder, maar nog wel binnen het predicaat mellow en clubhouse. Aliasen die zij gebruikten op dit label waren Ramon & Theo en Fluxland. Vrij snel na deze spin-off gingen de heren wederom een stapje meer uptempo en harder en kwamen uiteindelijk al snel uit bij de gabber en happy hardcore uit waarin de heren zeer succesvol en fortuinlijk opereerden.

De track die ik heb gekozen is uitgekomen op Silly Symphonys onder de monniker Fluxland. Overwegend geproduceerd door Ramon maar wel met een dankwoord aan Theo op het label vermeld. De track heet overigens Fluxland.

Ikzelf kocht deze plaat toen hij oorspronkelijk uitkwam, in Midtown Dordrecht en heb m zelf veel gedraaid in de Kameleon. Een perfecte plaat om een set te beginnen of om af te bouwen. Grappig was te zien dat deze plaat ook altijd zeer goed gewaardeerd werd bij het overwegend gabber en happy hardcore georiƫnteerde publiek!

De plaat is subliem qua opbouw en sfeer en klimt op haar manier naar een climax maar blijft al met al geraffineerd en ingetogen klinken, knap!

Geniet van deze vroege voorloper van 2 overbekende hardcore producers van Neerlandse bodem.



De Plaat En Zijn Verhaal Editie 9

Vanavond een plaat en zijn verhaal van de producer Rene Lowe onder zijn monniker Vainqueur. De beste man heeft slechts een hand vol producties op zijn naam met als hoogtepunt de plaat en zijn verhaal van vanavond. Niet respectloos bedoeld maar vanavond gaat het niet zozeer om de producer van de plaat maar des te meer over de producers die verantwoordelijk zijn voor de remix.

Dit producersduo bestaande uit Moritz von Oswald en Mark Ermestus, opereren al enkele jaren in de techno scene. Velen zullen hun beter kennen als Basic Channel of Maurizio. Mauritz is geboren in 1962 in Berlijn, zijn dagelijkse boterham verdient hij als Master & Cutting Engineer bij de Berliner Dubplates & Mastering BV. Hij houdt zich dus dagelijks met name bezig met geluidsmastering en de techniek en kwaliteit van het platensnijden.

Daarnaast is hij samen met Mark Ermestus een studio begonnen in Berlijn van waaruit ook een bedrijfje van Moritz gevestigd werd om in ieder geval het kwaliteitsniveau van de platen die in de studio werden geproduceerd te waarborgen. Zo startte in 1992 het gelijknamige label Basic Channel, helaas voor vele techno puristen heeft het label maar 3 jaar bestaan, in 1995 is het ter ziele gegaan, 9 releases rijk. Opmerkelijk detail is dat na iedere voortkomende BC release het afgebeelde BC label afgebeeld op het label ieder keer vager en meer "blurry" werd afgebeeld, uiteindelijk waren de releases alleen voor de fanatieke aanhangers nog herkenbaar als BC release.
Het geluid van de mannen wordt in de techno scene als eigenzinnig en als een kenmerkende "eigen sound" ervaren, minimalistisch met in de meeste releases een zeer herkenbare "BC" kickdrum.

De release van vanavond heet Lyot in de Maurizio Remix, uit 1992, op het sublabel Maurizio, ofwel "M" genoemd. Dit is release nummer 2 van uiteindelijk 7 M-releases.
Door het eigenzinnige geluid en de als een mokerslag doorklinkende bassdrum maakt voor vele technoliefhebbers dit de ultieme techno underground tune van weleer.

Zelf heb ik deze plaat voor het eerst gehoord in de Kameleon, jawel "De" jeugddiscotheek in Boven-Hardinxveld uit lang vervlogen tijd. Toen ik op de RSG Wijdschild school ging leerde ik Dick de Groot kennen, een van de mensen, of misschien wel de man, die mij in aanraking bracht met electronische dansmuziek. Gefascineerd door de muziek die hij voor mij op cassettebandjes zette is het er van gekomen dat ik platen ben gaan kopen. Daaruit vandaan zijn Gerben Vos en ik gaan draaien bij De Kameleon. Dat begon in eerste instantie middels een mengelmoes van stijlen, Prince, U2, Depeche Mode en tussendoor elektronische dansmuziek, langzamerhand ging het publiek om. Op een van deze avonden vroegen we aan Dick of hij eens bij ons wilde komen draaien en dus platen mee te nemen. ZO gebeurde het dat hij op een avond dus ook deze plaat meenam! Direct in vervoering gebracht wilde ik absoluut weten wat het was. Het briefje met de naam heb ik lang bij me moeten houden, het duurde dan ook tot de kennismaking met de platenwinkel Rare Records voordat ik de plaat aan mijn eigen collectie kon toevoegen.

Veel plezier met deze ultieme alltime technoklassieker!

donderdag 24 juni 2010

Vettig en Morsig #31 door Milosz - Autocruise Palermo



Jawel, zo net voor de vakantie deel 31 van Vettig en Morsig!

Paisani di grasso e sporco! Vakantie op komst, genoeg miles ahead en deze tape in je stereo! Want daar is ie voor bedoeld. Een pure kilometervreter met hier en daar een tunnel, heuvel of korte file. Nightdrive of daydrive,.. als het maar drive heeft en met een Frans geluid op weg gaat naar Palermo!

Download hier!

01. Moonbeam - Tiger
02. Boys Noize & Erol Alkan - Lemonade (Justin Robertson's Deadstock 33's Remix)
03. Rebotini - 1314
04. Rebotini - The Swamp Waltz
05. Simian Mobile Disco - System
06. White Lies - A Place To Hide (Autre Monde Remix)
07. The Brash - H Muet (Jokers Of The Scene Remix)
08. Donovan - Yo ! (Dinamics scratched remix)
09. Digikid-84 - Are You Ready (Dinamics remix)
10. Crystal Castles - Untrust Us (Alex Zelenka Remix)
11. John Lord Fonda - So Far Away (Alan Braxe Remix)
12. Donna Summer - I Feel Love
13. Vitalic - Second Lives
14. Epitome of Hype - Ladies With An Attitude
15. TWR72 - Shock
16. Rebotini - Un Cheval D'orgueil (Donovan Remix)
17. Flairs - Truckers Delight (Alex Gopher Remix)
18. Beastie Boys - Sabotage (Alex Metric Re-Edit)

dinsdag 15 juni 2010

Junkie XL Minimix


De tweede editie van de Artist Profiles begon niet helemaal soepel en omdat we in dat uur aandacht gaven aan Junkie XL hier een minimix om het leed een beetje te verzachten (hoewel de podcast uiteraard het downloaden nog steeds waard is).

Junkie XL Minimix by Vigro

Tracklist:
Dave Gahan - Dirty Sticky Floors (Junkie XL Vocal Remix) [Reprise Records]
Coldplay - Talk (Junkie XL Remix) [Parlophone]
Junkie XL - Beauty Never Fades [Roadrunner Records]
Tiƫsto - UR (Junkie XL Air Guitar Mix) [Magik Muzik]
Junkie XL - Today (Extended Remix) [Roadrunner Records]
Junkie XL - Zerotonine (Junkie XL's Extended Neurotransmitter) [Manifesto]
Madonna & Justin - 4 Minutes (Junkie XL Dirty Dub) [Warner Bros. Records]
Junkie XL - More [Artwerk Music]

maandag 14 juni 2010

Lazerproof!


Mixtapes! We love'm! Deze is alweer wat ouder maar daarom niet minder fijn natuurlijk. In 2009 waren er een aantal hypes. Major Lazer (Diplo & Switch) en La Roux waren er daar 2 van. Nu hebben ze bij Mad Decent (Diplo's stal) een ubervette mixtape in elkaar gedraaid. Binnen trekken en luisteren zou ik zeggen.

Download hier.

1. Bulletproof (Nacey Remix ft. Matt Hemerlein)
2. Colourless Artibella
3. I'm Not Your Lemonade + Heroes ‘N‘ Villains Remix ft. Gucci Mane
4. Independent Kill ft. Candi Redd
5. Keep It Fascinating
6. Magic (Falling Soldiers Dub)
7. In 4 The Kill Pon De Skream
8. Houstatlantavegas Pains ft Drake
9. Tigerlily (DYWHAP Blend) ft. Rusko
10. Can't Stop Now (Armor Love Remix)
11. Quicksand (Mad Decent 2010 Rerub) ft. Amanda Blank
12. Cover My Eyes (Costra Nostra Edit)
13. I Said It (Major Lazer Dubplate) ft. Opal
14. Hold Yuh (Double Dubplate) ft. Gyptian

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails