zondag 26 juni 2011

De Plaat En Zijn Verhaal Editie 18

Vanavond een plaat en zijn verhaal op basis van een heuse coalitie.

Een coalitie tussen 2 volwassen en gevestigde substromingen binnen de housescene.

We hebben het hier over Breakbeat vs. Drum 'n' Bass.

Een samenwerking bovendien tussen 2 mastodonten binnen hun eigen muziekstroming, 2 helden dus.


De 1 geboren op 28 december 1965 in Wolverhampton, UK. Van oudsher graffiti artiest en later labeldesigner voor Reinforced Records. Van dit label werd hij A&R-man en begon vervolgens in 1994 met eigen muziekproducties. Deze man is vooral bekend door zijn voorkomen, vooral als hij begint te lachen. Zijn gouden tanden kun je nl. niet missen en worden al snel zijn trademark. De man heet Clifford Joseph Price, bij velen beter bekend als Goldie.





Met zijn beroemde en geprezen label Metalheadz en gelijknamige clubavond heeft Goldie veel fuore gemaakt. Naast DJ en producer heeft Goldie meegespeeld in Thw World Is Not Enough en in Eastenders, zelfs in Big Brother.


De andere grootheid is een samenwerkingsverband tussen 3 heren, Steve McClare alias Monk, David Christophere alias Confucius en Steve Eachon alias Bunny, samen beter bekend als Rabbit In The Moon, een legendarische breakbeat formatie, beducht door hun sterke studioproducties en berucht door hun chaotische live optredens.





In 1994 hadden de heren een samenzijn en Goldie wilde dolgraag een samenwerking. De plaat werd uiteindelijk gedoopt: Goldie vs. Rabbit In The Moon met remixes van de track Inner City Life.

De versie welke ik vanavond ga laten horen is het 11.20 min. durende muzikale epos genaamd Inner City Life met de Rabbit In The Moon's Vocalic City Mix.

Bijna vanzelfsprekend werd deze plaat me getipt door Jurgen van Rare Records, het is nog steeds 1 van de beste breakbeatplaten uit mijn collectie.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails