zondag 6 november 2011

The Groove's Dance Top 50

Hoe krijg je mensen zo ver dat ze stemmen op hun favoriete dansplaten? Ieder jaar breken wij weer ons hoofd over die vraag. Mensen hebben altijd al moeite gehad met titels. 'Welke plaat is dat dan? Die ken ik toch helemaal niet' hoor je dan en wanneer de eerste tonen dan uit de boxen schallen dan staan ze springend in de kamer. 'Oh ja!!! Die!!! Die is echt heel vet!' Tja, wat moet je daar nu meer.

Bij ons radioprogramma The Groove hebben we ieder jaar aan het einde van het jaar onze eigen 'lijst der lijsten'. Hiervoor vragen we onze luisteraars, vrienden en kennisen om hun 10 favoriete platen te kiezen. We helpen ze door een voorselectie te maken, zo'n 250 platen. Die lijst werd we wat aangepast door de jaren heen maar de basis bleef gelijk. Dit jaar maken we een hele nieuwe lijst. De 5 presentatoren selecteren ieder 100 platen en daar wordt dan 1 lijst van gemaakt.

Blijft de vraag overeind staan hoe we mensen het 'makkelijker' kunnen maken om te stemmen, hoe je de nummers die ze echt wel kennen bij ze kunt krijgen. Tips zijn welkom.

Oh ja, een nieuwe nummer 1 zou ook wel weer eens leuk zijn....

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails