maandag 28 november 2011

Lijstjes (1)

Het einde van het jaar komt er aan. We zijn met The Groove druk bezig om stemmen te verzamelen voor de Dance Top 50 Allertijden Editie 2011 (klik hier :) maar ook anderen zijn bezig om de balans van 2011 op te maken.

3Voor12 heeft al jaren de Song van het Jaar verkiezing. Dit jaar heb ik hem ook ingestuurd en zo mijn eerste lijstje van 2011 gemaakt. Het grootste nadeel van deze lijst is dat je 'maar' 5 nummers uit mag kiezen. Hoewel critici ieder jaar weer harder roepen dat het een muzikaal mager jaar was en dat weer geen nieuwe echte helden op zijn gestaan vind ik het toch verdomd lastig om maar 5 nummers uit te kiezen. Er is dit jaar zoveel moois uitgekomen. Toch heb ik een keuze kunnen maken:

Eefje de Visser - Hartslag
Er staan nog betere nummers op de plaat van Eefje maar wat een cd zeg. Gezien in het voorprogramma van Fink en zeer indrukwekkend. Hele goede Nederlandse plaat en daarmee in de top 5 van 2011.


James Blake - Limit To Your Love
De 'love it of hate it' plaat van 2011. Een van de meest indrukwekkende live optredens van dit jaar op Lowlands. Zijn debuut was zo gehyped dat het alleen maar tegen kon vallen en dat deed het niet. Zo sfeervol, zo diep. Echt een plaat om voor te gaan zitten met de lichten uit en de kaarsen aan. Heerlijk!


The Strokes - Under Cover Of Darkness
Misschien wel mijn meest gedraaide single op één dag. Wat is dit een catchy plaat zeg, het refrein, dat gitaarloopje. Echt bijna perfect en je kunt hem blijven spelen. Zoveel energie. Echt zo'n 'op de fiets, van de heuvel in de stad, wind door je haren plaat'. Wel de enige echte pop/rock plaat in de top 5.


Rustie - Ultra Thizz
Single van het jaar? Plaat van het jaar? Ik weet het niet maar ik dacht dat held Hudson Mohawke groundbreaking dingen produceerde. Deze vriend van hem uit Glasgow legt de lat nog even een paar tandjes hoger. Het hele album is echt fantastisch met deze single als één van de uitschieters! Top!


The Weeknd - What You Need
Wat was dit? Dubstep, R'nB, Porno, Drugs? De hype was wederom groot. Wie was dit en waar kwam hij vandaan. Gewoon zelf een mixtape het net op knallen en dan de wereld verrassen. Luister die mixtape mensen :) Dit is maar één van de vele hoogtepunten:

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails