zondag 14 november 2010

What's in the name?



Techno, voor mij de stroming binnen de elektronische dansmuziek van de puristen. Mensen die zielsveel houden van hun muziek en hun scene. Ze zijn betrokken, het is een gemeenschap en ze genieten intens van de muziek. Die passie maakt het echter ook een ontzettend kritisch publiek. Altijd bezig om hun stijl te bewaken, beschermen en te promoten. Als die technoliefhebbers dan ook nog eens Nederlanders zijn dan heb je de poppen al snel aan het dansen.

I Love Techno in België is een groot evenement, de naam doet denken dat we hier te maken hebben met een soort Awakenings maar niets is minder waar. Al jaren is de line-up van I Love Techno voer voor discussie's waarbij die line-ups vakkundig worden afgezeken. Opmerkingen als 'er is geen techno te bekennen in deze line-up' zijn dan ook niet van de lucht. Toegegeven, I Love Techno is geen evenement voor puristen. Er is uiteraard een zaal waar Dave Clarke met zijn vrienden de tent rockt maar verder staan mannen als Crookers, Boys Noize en Dr. Lektroluv op de planning. Dat de 'vettig en morsig' dj's en acts op de flyer staan zijn de meeste mensen wel gewend. Dit jaar stonden echter ook de dubstepkanonnen Magnetic Man, Joker en Caspa op de lijst. Tja, dat is natuurlijk vragen om problemen.

Buiten de line-up schijnen Nederlanders ook altijd problemen te hebben met de organisatorische invulling van feesten in België oftewel: chaos. Zalen kunnen volzet zijn, Franse bezoekers kunnen bijzonder slecht tegen bepaalde versnaperingen, de leeftijdsgrens is 16 jaar wat er in de praktijk op neerkomt dat er ook veel 14-jarigen rondlopen en aan de andere kant zijn ze wel heel streng met het checken van de geluidslimiet (lees dat volume kan harder).

Waarom ga ik dan toch nog ieder jaar naar Gent toe. Tja, we kwamen gisteren binnen bij de set van A-trak (de oranje zaal was volzet) die op dat moment een topset aan het weggeven was. De zaal was op dat moment al helemaal los. Wanneer Belgen gaan, dan gaan ze hard. Het is die sfeer en vibe die in de hele Expo hangt. Het gaat altijd helemaal los in België. Zoals gezegd begonnen we bij A-trak waarna Goose het stokje overnam. De mannen hebben een nieuw album en ik ben blij dat ze weer terug zijn. Wat een lekkere set zeg. In een uur kwamen nieuwe nummers langs maar ook knallers als British Mode. Heerlijk. Na Goose was het de beurt aan Fake Blood, wij hadden echter Steve Aoki op het schema zien staan en die wilde we uiteraard niet missen. De zaal was weer toegankelijk en was klaar om te rocken en rocken was wat Aoki deed. De man is koning. Een set die hard begon, hard ging en hard eindigde. Op bovenstaand filmpje kun je zien hoe hard het ging. Na Steve Aoki kwamen de mannen van Sound of Stereo die er nog een schepje boven op deden.

Conclusie: I Love Techno Rocks! Ik ben het helemaal eens met commentaren die zeggen dat het woord techno in I Love Techno niet echt meer terugkomt in de line-up maar het is een feest met een eigen identiteit en die is veelzijdig. Het was weer een feest, een groot feest.

1 opmerking:

Daniel zei

Helemaal eens, wat een feest en wat een sfeer! Steve Aoki was de man deze avond!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails