maandag 29 november 2010

De zegen die muziek heet.



Maandagavond is bij uitstek een avond om terug te kijken op het weekend en wat voor weekend was het. Zaterdagavond eerst naar Typhoon en New Cool Collective die hun een na laatste show speelde en werkelijk de pannen van het dak af rockte en zondag naar Blaudzun in de Mezz in Breda.

Blaudzun, voor het eerst live gezien op een ontzettend brakke zondagochtend op Lowlands. Toen al imponeerde Johannes Sigmond en zijn band maar op zondagavond in de Mezz staat het kippevel huizenhoog. 2010 was het jaar dat de discussie over het geouwehoer tijdens concerten helemaal losbarstte. Een bezoek aan Blaudzun laat zien dat er ook nog publiek is wat ademloos kan luisteren naar een fantastisch liedje. Een enkele babbelende bezoeker wordt netjes aangesproken maar veel is het niet nodig. Gelukkig maar want nummer als 'Choking Game', ‘Sunshine Parade’ en het fantastische 'Midnight Room' verdienen de volle honderd procent aandacht. Hoe mooi is het dan om alleen maar de airco te horen zoemen in een verder doodstille zaal. Schitterend.

Speciale aandacht mag er overigens ook zijn voor het voorprogramma op zondag. The Black Atlantic hoeft alleen nog maar te werken aan de conversaties met het publiek. Hun plaat "Reverence for Fallen Trees" is een heerlijke folkplaat. Helemaal geknipt voor de komende winteravonden en nachten.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails