zaterdag 8 december 2012

Het beste van 2012: Blaudzun - Heavy Flowers

In de serie: 'Het beste van 2012' zijn we aangekomen bij één van mijn verrassingen van het jaar: Blaudzun. In 2010 was er de eerste kennismaking. Officieel op Lowlands maar echt goed in de Bredase Mezz waar we getuige waren van een fantastisch optreden. In de terugblik op 2011 van Johannes Sigmond ook vertegenwoordigd dankzij een fantastisch optreden bij Mart Smeets. Op 6 januari van dit jaar presenteerde Blaudzun zijn derde album genaamd 'Heavy Flowers'. We waren bij het releaseconcert in Tivoli en waren toen al erg onder de indruk van de nieuwe nummers. Waar de eerste twee albums erg ingetogen en klein waren was dit groots, meeslepend en bijna bombastisch!

De single 'Flame On My Head' was al gereleased en gaf een klein inkijkje in het komende album. Blaudzun leek alle schroom van zich afgegooid te hebben en maakte een plaat waar swing en pit in zat, grootse nummers en het mooiste is dat dit live net zo goed overkomt als op plaat. Hoogtepunt van het jaar, voor wat betreft Blaudzun's optredens, is dat bewuste Tivoli optreden. Alles klopt op deze avond. De nieuwe nummers klinken fris en vol energie en de oude nummers, waar er inmiddels al een aantal het credo klassieker verdienen, passen goed in de setlist. Daarnaast is een locatie als Tivoli geknipt voor Blaudzun en zijn band. Later het jaar zien we hem nog in Off_Corso (locatie te kil) en op Lowlands in de Grolsch (locatie te groot). Nee, de clubs is waar Blaudzun, wat mij betreft, thuis hoort. Dat blijkt ook wel uit de uitverkochte tour die hij dit najaar aan het doen is.

En het album zelf staat nog steeds als een huis! Een jaar lang is de plaat in en uit en weer in de tas gegaan en regelmatig opgezet. Het blijft een fantastische verzameling nummers die samen één geheel maken. Een plaat die met absolute zekerheid tot één van de beste van 2012 gerekend mag worden!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails