zaterdag 15 december 2012

Het beste van 2012: Ghosting Season - The Very Last Of The Saints

We schrijven 2002. Progressive house en Progressive trance zijn op het hoogtepunt van hun bestaan. Er komt een album uit van een man die op dat moment zijn sporen al lang en breed verdiend heeft. Echter, 'Airdrawndagger' maakt de status alleen nog maar groter. Het blijkt het hoogtepunt van de dj die onder de naam Sasha de allerbeste van de wereld is op dat moment.

Tien jaar later is de wereld van de elektronische dansmuziek hard veranderd. De Verenigde Staten zijn definitief veroverd en daarmee is het geluid van 'Electronic Dance Music' een heel andere kant opgegaan. Mannen als David Guetta, Tiesto en Armin van Buuren staan nu bovenaan de charts en dat komt vooral door goedwerkende sociale netwerken en minder door de muzikale verrichtingen. Dj's als Sasha, John Digweed en Sander Kleinenberg zijn in geen velden of wegen te bekennen in de lijsten. Ook muzikaal gezien hebben we een tijd weinig gehoord van Sasha. Hij ging over naar het maken van eigen edits van nummers, ging meer de electrohoek in en begon in 2011 een nieuw label. Voor dat laatste zijn we hem in ieder geval nog een lange tijd dankbaar want op dat label kwam één van de fijnste albums van 2012 uit.

Het label 'Last Night On Earth' bracht van het duo Ghosting Season het album 'The Very Last Of The Saints' uit. Progressive leek voor even weer in het middelpunt van de muziekwereld te staan. Een sfeervol, donker en diep album vol met lang uitgesponnen nummers met baslijnen, sferische soundscapes en mooie dialogen. Deze plaat stond bij mij op de doppen op het moment dat ik met de trein van Utrecht naar het mooie Hardinxveld ging. Het was laat in de avond en ik zat alleen in de coupé. Dit album is die avond hard binnengekomen. Wat een sfeer en iedere plaat heeft wel iets unieks waardoor dat nummer je bijblijft. Vooral de combinatie 'Lie' en 'Through You Teeth' is heerlijk. Dat Sasha dit heeft gevonden bewijst maar weer de goede neus voor muziek die hij heeft. Het enige nadeel van de drang voor vernieuwing van Sasha is dat hij 'vergeten' is dit fantastische album uit te brengen op vinyl. Het is een probleem waar je als vinylliefhebber wel vaker tegenaan loopt. De eerste single van het album is dan wel weer op vinyl uitgebracht. Laten we hopen dat er alsnog een vinylrelease komt.

Voor nu kun je van dit album genieten op Spotify, doe de lichten uit, de kaarsen aan en de subwoofer hoog. Schenk een goede borrel in en gooi het volume op 10. Geniet van dit schitterende album, één van de juweeltjes uit 2012.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails